Kitaratunnit Nurmijärvellä ja Helsingissä sekä netin välityksellä siellä missä sinulle sopii.


Haluaisitko aloittaa uuden harrastuksen musiikin parissa? Oletko jo kokeneempi soittaja, mutta tuntuu että kehittyminen on pysähtynyt? Haluaisitko oppia vaativampia soittotekniikoita tai musiikin teoriaa syvällisemmin?

Tarjoan 16 vuoden kokemuksella modernia ja innostavaa opetusta mm. seuraaviin osa-alueisiin:

 • Kitaransoiton opetusta: modernia ja vanhaa, kevyttä ja raskasta.
 • Muut soittamiseen liittyvät aiheet: studiotyöskentely, äänitysohjelmien käyttö, äänikortin säädöt, miksaus jne. 
 • Bändeille tarjolla opetusta mm. yhteissoiton parantamiseen, biisien sovittamiseen ja moniin muihin bändisoittoon liittyviin asioihin. 
 • Opetuksessa tarjolla monipuolisesti eri vaativuustasoja kaikentasoisille.
 • Musiikin säveltäminen ja sovittaminen.
 • Opetus voidaan pitää akustisella tai sähkökitaralla.Tutustu opettajaan:

OPETTAJAN ESITTELY

Alta voit valita sinulle sopivimman opetusmuodon ja tunneille voit osallistua helposti netti-ajanvarauksesta.

Siirry kohtaan:

Yksityistunnit
Web-opetus
Paritunnit
Bändiopetus

Yksityistunnit

Opetuksen kesto 45min/kerta. Opetus tapahtuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Saat jokaisesta kitaratunnista opetusmateriaalit joko nuotteina tai tabulatuureina ja voit valita ne digitaalisessa tai paperimuodossa.

Osallistuminen tunneille 

Osallistu tunneille sinulle sopivana ajankohtana ajanvarauksesta.

Teen myös kotiopetusta. Jos haluat opetuksen tapahtuvan kotonasi, otathan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Ilmoitathan kotiosoitteesi ja haluamasi opetuksen aiheen, jotta voin tehdä sinulle tarjouksen kotiopetusta varten.

Hinnat

Hinnat sisältävät alv 24%.

 • Big-pack. 12 opetuskertaa, yhteensä 390e. (Kaksi tuntia ilmaiseksi, säästät 78e.)
 • Six-pack. 6 opetuskertaa, yhteensä 195e. (Yksi tunti ilmaiseksi, säästät 39e.)
 • Single. Yksittäiset tunnit = 39e / 45min. 

+ Videomateriaalit lisäpalveluna:

Saat tuntikohtaiset videomateriaalit tunneilla läpikäydyistä aiheista. Videot ovat helposti netissä katsottavissa.

 • Videomateriaalien hinta: 6,90 euroa / kitaratunti.
 • Voit päättää miltä tunneilta haluat videomateriaalin, esim. kitaratuntipakettien kohdalla.

Mitä hyötyä videomateriaalista on minulle?

 • Videot helpottavat hahmottamaan tunnilla käydyt asiat paremmin, esim. tekniikkaan ja tulkintaan liittyvät asiat jne.
 • Videoiden avulla voit varmistaa soitatko kotonasi tekemän harjoituksen oikein.
 • Monille kotona opiskelu on helpompaa videoita katsomalla ja kuuntelemalla kuin kirjallisen materiaalin avulla.

Katso tästä linkistä lyhyt kooste videomateriaaleista (videopätkät ovat leikattu lyhyemmiksi niiden alkuperäisestä pituudesta).

Kotiopetuksen hinta määräytyy tapauskohtaisesti opiskelijan tarpeiden mukaisesti. Kysy tarjous!

Rahat takaisin -takuu. Jos et jostain syystä halua jatkaa opetusta ensimmäisen käyntisi jälkeen Lumme Tunesin kitaratunneilla, niin saat rahasi takaisin.

 Sisaralennus yksityistunneista 10%, eläkeläisalennus 15% 

Palaa alkuun 
Web-opetus

Kitaratunnit ilman matkustelua videoyhteyden avulla! Opetuksen kesto 45 minuuttia/kerta. Voit osallistua Web-opetuksen tunneille:

 • älypuhelimella
 • tabletilla
 • tietokoneella

Saat itse valita ajan ja paikan. Olipa se sitten kotisohva, rauhallinen puiston penkki tai bändin treenitila – kaikki käy, kunhan sinulla on toimiva nettiyhteys.  

Sinun ei tarvitse ladata tai asentaa ohjelmia videoyhteyttä varten. Videoyhteys tapahtuu turvallisesti salatun yhteyden kautta nettiselaimessasi. 

Miten Web-opetus toimii?

 1. Varaa aika Web-opetukseen
 2. Varattuasi ajan, otan sinuun yhteyttä sähköpostitse ja voimme sopia tarkemmin opetuksen sisällöstä
 3. Sinulle lähetetään sähköpostitse linkki, jossa opetus tapahtuu
 4. Avaa sähköpostiin vastaanottamasi linkki laitteesi nettiselaimessa, kun opetus alkaa.
 5. Odota sivustolla, että otan sinuun videoyhteyden
 6. Opetus alkaa

Huom!

PC-pöytäkoneen / -kannettavan ja Android käyttöjärjestelmän käyttäjille:

Google Chrome ja Mozilla Firefox ovat palvelun kanssa yhteensopivia selaimia. Molemmat voit ladata ilmaiseksi netistä. Muilla selaimilla palvelu ei toistaiseksi vielä toimi.

Macin, iPadin ja iPhonen käyttäjille: tuettu nettiselain on Applen Safari-selain. 

Jos sinua askarruttaa esim. jokin tekninen asia Web-opetukseen liittyen, niin kysy rohkeasti. Vastaan mielelläni kysymyksiin.

Palaa alkuun
 
 
Paritunnit

Ota kaverisi tai sisaruksesi mukaan yhteiselle kitaratunnille! Paritunnit ovat hauska tapa oppia soittamaan hyvän ystävän, sisaruksen tai vaikkapa bändin toisen kitaristin kanssa samaan aikaan. Paritunnit ovat mainio tapa kehittää myös yhteis- ja bändisoittotaitoja.

Oppimisen tueksi on saatavilla taustamusiikkia (rummut ja kitara), opetusvideoita, sekä nuotteja ja tabulatuureja joko digitaalisessa tai paperimuodossa. 

Paritunnit on mahdollista tehdä myös kotiopetuksena. Jos haluatte opetuksen tapahtuvan toisen oppilaan kotona, otattehan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Ilmoitattehan osoitteen, jossa opetus tapahtuu ja haluamanne opetuksen aiheen, jotta voin tehdä teille parhaan mahdollisen tarjouksen.

Osallistuminen 

Osallistu paritunneille sähköpostitse: info(at)lummetunes.fi tai soittamalla numeroon: 045 3197178

Hinnat

Hinnat sisältävät alv 24%.  

Paritunnin hinta on 25e/henkilö. 

Kotiopetuksen hinta määritellään tapauskohtaisesti oppilaiden tarpeiden mukaan. Kysy tarjous!

Rahat takaisin -takuu. Jos et jostain syystä halua jatkaa opetusta ensimmäisen käyntisi jälkeen Lumme Tunesin kitaratunneilla, niin saat rahasi takaisin.

Palaa alkuun
Bändiopetus 

Bändiopetuksen tarkoituksena on auttaa bändejä kehittymään nopeammin ja haluttuun suuntaan, sekä välttämään yleisimpiä kehityksen esteeksi tulevia sudenkuoppia.

Tuntuuko teistä bändinä siltä, että olisi aika päästä seuraavalle tasolle musiikin ja soittamisen laadun suhteen? Tiedän hyvin miten turhauttavaa se on, kun bändin musiikki ja soittaminen ei kehity haluttuun suuntaan eikä halutulla nopeudella. Voin auttaa monipuolisella kokemuksellani teitä pääsemään nopeammin tavoitteisiinne ja löytämään bändillenne sopivan tavan edetä ja kehittyä yhdessä, sekä välttämään yleisimmät sudenkuopat, jotka hidastavat kehitystänne tai jopa pysäyttävät sen.

Yleinen bändien kehityksen este on se, että bändin sisällä on totuttu soittamaan ja tekemään asioita samalla tavalla pitkällä aikavälillä, jolloin on vaikea enää itse arvioida ja kuulla toimiiko esim. jokin saundi tai biisin sovitus tai miksi yhteissoitto ei enää kehity haluttuun suuntaan. Vanha sanonta ”omalle musiikilleen tulee kuuroksi” pitää tässä kohtaa hyvin paikkansa. Joskus bändi voi olla ajautunut tilanteeseen, jossa kaikilla on tunne, että johonkin suuntaan pitäisi päästä kehittymään, mutta selvää visiota sen toteuttamisesta ei ole. Tällöin bändille on suuri apu siitä, että ulkopuolinen asiantuntija kuulee ja näkee kokonaisuuden bändin ulkopuolelta ja kykenee siten puuttumaan ongelmakohtiin ja antamaan kehitysideoita bändin eteenpäin viemiseksi omien kokemuksiensa ja tiedon ja taidon avulla.

Parhaimmillaan tällainen asiantuntija-apu voi nopeuttaa bändinne kehitystä jopa vuodella tai useammalla ja antaa kehitysideoita ja etenemissuuntaa teille useiksi vuosiksi eteenpäin.

Tarjoan kokenutta asiantuntija-apua bändeille useilla eri osa-alueilla, kuten esimerkiksi: 

 • biisien sovittaminen ja säveltäminen 
 • saundien säätäminen palvelemaan biisiä ja bändin haluamaa saundimaailmaa
 • harjoitusmetodien kehittäminen nopeuttamaan bändin kehitystä 
 • yhteissoiton parantaminen, niin että soitto ei ”puuroudu” 
 • kuinka tehdä laadukkaita demo-äänityksiä ja mitä vaaditaan julkaisukelpoisen (radiosoitto -laatuisen) äänitteen tekemiseen
 • bändin toiminta ja soittaminen studiossa ja live-tilanteessa 
 • kannustavaa palautetta, neuvonantoa ja vastauksia bändisoittamiseen liittyvissä asioissa 

Opetus tapahtuu joko yhden tai useamman opettajan toimesta, bändin tarpeiden mukaisesti. Opetus tapahtuu koko bändille, kaikki soittajat ja laulajat huomioonottaen. Opetuspaikkana toimii bändin treenitilat tai muu vastaava tila, johon bändin on mahdollista saapua soittimineen paikalle. Bändin on mahdollista saada video- ja äänitallenteita oppimistilanteista muistoksi ja oppimista varten. 

Bändiopetuksen hinnat määräytyvät tapauskohtaisesti bändin tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse ja kysy lisää! 

Palaa alkuun

 

 

Kuka olen?

Olen Kalle Lumme, 31-vuotias kitaramuusikko, säveltäjä ja soitonopettaja. Aloitin kitaransoiton vuonna 2002 ja vajaan vuoden soittokokemuksella liityin perinteiseen tapaan lukiokavereiden perustamaan rock-bändiin. Siitä sain ison kipinän kitaransoittoa kohtaan, joka ei ole vielä tähän päivään mennessä näyttänyt sammumisen merkkejä. Olen ollut aktiivisesti erilaisissa bändiprojekteissa mukana ja opiskellut kitaransoittoa niistä päivistä lähtien.

Mikä on lempimusiikkiani?

Musiikin suhteen olen kaikkiruokainen, mutta juureni ovat rock-musiikissa. Eniten vaikutteita olen saanut soittooni rock, pop ja blues -tyyleistä. Myös melodinen heavy, sekä funk inspiroivat minua paljon.

Ketkä kitaristit inspiroivat minua eniten?

Steve Lukather, Slash, Paul Gilbert ja Larry Carlton

Mikä on tärkeintä kitaransoiton opiskelussa?

Mielestäni tärkeintä on kärsivällisyys, heittäytyminen ja innokkuus.

Kalle Lumme

Kitaraopiskelu on pitkä prosessi ja se vaatii pitkäjänteistä opiskelua – myös silloin kun se ei tunnu mukavalta. Oppimiseen tarvitaan paljon kärsivällisyyttä. Pyrin opettajana kannustamaan opiskelijaa pitkäjänteiseen oppimiseen, siten että asiat tulee opiskeltua oikeassa järjestyksessä ja niin, että eteneminen tapahtuu vasta, kun oppilas on siihen valmis.

Tämän päivän sudenkuopiksi saattaa monille kitaristeille muodostua netin pikakurssit ja Youtube-videot, joiden avulla opiskelija saattaa opetella asiat väärässä järjestyksessä tai ne ovat taitotasoon nähden liian haastavia. Esimerkiksi väärin opitun tekniikan tai väärinymmärretyn teorian poisoppimiseen ja korvaavan tiedon oppimiseen voi kulua pitkiäkin aikoja, mikä muodostuu kehityksen hidasteeksi tai jopa esteeksi.

Nettimateriaali voi toimia oppimisen tukena, mutta mielestäni turvallisin ja nopein tapa oppia soittamaan on henkilökohtaisesti kokeneen opettajan kanssa, jolloin oppilas saa suoraan palautteen kehittymisestään opettajalta. Soittamisessa tapahtuu paljon ns. mikrotason asioita, kuten ranteen pieniä liikeratoja, ylimääräistä lihasjännitystä jne. jotka opettaja pystyy havaitsemaan opetustilanteessa.

Heittäytyminen soittamiseen on tärkeää, jotta musiikissa on tunnetta ja tulkintaa. Pelkkä teoreettisesti ja teknisesti toimiva musiikki ilman heittäytymistä ja tulkintaa jättää monesti kuulijan kylmäksi. Tärkeä tavoitteeni opettajana on saada opiskelija välittämään tunteita soittamisen avulla.

Ilman innokkuutta musiikkia ja soittamista kohtaan opiskelukin alkaa tuntua pakkopullalta. Innokuuden ylläpitäminen on yksi tärkeimpiä tavoitteitani opettamisessa. Pyrin välittämään oman innokkuuteni soittamista kohtaan opiskelijalle ja antamaan rakentavaa palautetta, jotta opiskelu on mielekästä. Soittamisen kuuluu olla kivaa!

Lumme Tunes toivottaa kaikki asiakkaamme tervetulleiksi musiikin kiehtovaan maailmaan sekä käyttämään palveluitamme. Tervetuloa!

Kalle Lumme

Palaa alkuun